петък, 12 март 2010 г.

IQ

Постоянно ни натякват, че сме калпава нация. А както знаем от „вълшебниците“ в пропагандата една лъжа повторена сто пъти се превръща в истина. С какво ни превъзхождат швейцарските овчари и кравари, които навремето са ставали само за телохранители на папата, тъмничари и келнери? Та ние сме народ с хилядолетна култура, който спокойно може да претендира за родителска роля при създаването на славянската цивилизация. Та в България има ренесансови явления, като стенописите в Боянската църква например, от времена, в които европейските клади не са изстивали. При нас е горял огънят на просвещението, а там са изгаряли най-просветените си умове.
Правешкият диктатор и сервилните му клакьорки, някои от които и до днес подскачат в публичното пространство, постоянно ни убеждаваха, че трябва да станем „нация техническа“, „нация космическа“, само не и да бъдем просто българи. Симеончо ни накара да си сменим чипа. Един бивш пожарникар заяви, че сме „лош“ материал. ЕТ „Гоце“ пък не спира да ни занимава с измеренията на виртуалното си величие, докато се плюва с колегите си от разузнаването. Около тия юнаци продължават да подскачат жизнерадостни сътрудници-мишоци, които ни убеждават в правотата на нелепите им идеи.
Всъщност кой е крив – българите или некадърните им властници. Още през 1941, като е гледал в настоящето и е виждал в бъдещето, Уинстън Чърчил изрича знаменито заключение: „Българите са талантлив и трудолюбив народ, който е управляван от чужда на националните му интереси династия и подкупна интелигенция.“ Да, ама някой ще каже, че ние си ги избираме тия властници сами. За съжаление обаче в последните 70 години у нас няма реална демокрация, следователно нямаме и шанс за избор. Докарани сме дотам, че от банда слепци да изберем едноокия, в случай, че изобщо избираме. За каква демокрация говорим, когато във всяка по-силна политическа или икономическа структура има масово присъствие на бивши номенклатурчици, на доносници на Държавна сигурност, на синове и дъщери на партийни величия. Подобно е положението и в медиите. Сходно е положението в съдебната власт – чий внук е главният прокурор Велчев? Да не говорим за Народното събрание – 80% от депутатите са притежавали или притежават червени партийни книжки. Уж, все ги избираме да не са от тях, а те все се оказват такива. За какво разделение на властите говорим, за какъв избор и каква демокрация, като ние изобщо не сме излезли от епохата на феодализма. От дълги години нас ни управлява един и същ перверзен елит, който се мисли, че е издънка на стар френски аристократичен род и народът му е калпав за всичко. На крив фас пепелникът му пречи.
Не народът е калпав. Елитът е прост, безпросветен и непродуктивен. Това са шайка оядени дембели, които от мързел и мисъл не могат да родят. Цял живот са свикнали да живеят на гърба на другите и да се оплакват колко им е тежко положението, защото хората, които ги носят, не ходят в крак и им друса. Какъв е коефициентът на интелигентност на ЕТ „Гоце“, Винету, Мавъра и техните другари? Сигурно е държавна тайна. Но най-вероятно е такъв, че те като българи си вадят извода, че българският народ не е читав.
През 1393 година Търново пада под Османския напор. Последният защитник на крепостта е Патриарх Евтимий, който не е имал и най-малката представа от военното дело. Толкова „героичният“ цар Иван Шишман, за когото песни се пеят, отдавна си е бил шута за Никопол. Българският елит винаги си бие шута, когато стане трудно, а когато не е толкова трудно – седи и се вайка, че управлява некадърници. Истинските българи бранят крепостта до последно. И нямат нужда от елит, който да изхранват и пазят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар