петък, 3 октомври 2014 г.

Това са мутрите, приятели




Знам, приятели, че не е ден за такива неща. Не бива да се спекулира със скръбта и болката на хората, Бог да прости загиналите. Но знам също, че и днес ще видя крокодилските сълзи и изкуствено съкрушените лица на злосторниците, които ще се правят на съпричастни пред телевизионните камери, а после, свалили маските, ще отидат някъде да се отдадат на пошлите си забавления. Заради паметта на поредните им жертви ще споделя това, което чувствам в момента.

Знаете ли какво е мутрата, приятели?

Мутрата, трудолюбиви човече, е един, който ще те наеме да му построиш дом, а после няма да ти плати. Когато си поискаш заслуженото, просто ще те заплаши и изгони.

Мутрата, мило момиче, е онзи напомпан мъжага, който ще те прилъже с хубава кола и пари, а след това ще те пребие от бой или изнасили, когато му откажеш да се превърнеш в проститутка и наркоманка.

Мутрата, приятели, е говедото, което държи вашия язовир. За него шараните са по-скъпи от хората. Няколко десетки души, удавени заради простотията му, са без значение в сравнение с приказните печалби, които той планира за Никулден.

Мутрата, хора, е скръндзата, която експлоатира единственото останало заводче във вашия край. Двестате или тристате левчета, заработени с кървава пот от близките ви, едва се откъсват от сърцето му (при положение че има такова). Хилядата лева за всекидневната му порция дрога са си нормативно признат разход.

Мутрата, скъпи интелигенти, е мутантът на прехода, заченат в утробата на предхождащата го бездуховност, който ви наложи философията на извратеното си консуматорство.

Мутрата, предприемачо, е онзи, който с един замах на бухалката ограби честно припечелените ти пари.

Мутрата, сънародници, е дерибеят, който строи зали и магистрали с откраднати от вас средства.

Мутрата, българи, е робовладелецът, който ни държи в окови и се опитва да убие мечтите ни.

Подражаваш ли на мутрата, приятелю? Значи и ти искаш да бъдеш мутра.
Служиш ли на мутрата, приятелю? Значи вече е взел душата ти.
Страхуваш ли се от мутрата, приятелю? Недей! И Христос беше разпнат от мутри, а после се оказа, че Сам ги е победил!

Спомни си, приятелю, че имаш и Божествено начало в себе си!
Спомни си, приятелю, че носиш генетичния код на многовековна цивилизация, която устоя и на византийския меч, и на турския ятаган, та на едни бухалки ли няма да устои! Спомни си, приятелю, че си част от добрия и порядъчен български народ, комуто е чужда всяка злина и извратеност!
Спомни си, приятелю, и един ден заедно ще отпразнуваме нашата обща победа!

   

Няма коментари:

Публикуване на коментар