понеделник, 24 януари 2011 г.

Към нови върхове със заветите на Великия кормчия!


Навремето председателят Мао беше казал: „Всяка пръдня си има собствен мирис и аз не мога да кажа, че всички пръдни, които идват от СССР имат хубав мирис!”. Годинките доказаха, че Великият кормчия е имал право. Благодарение на независимата му политика, въпреки огромното количество глупости, днес Китайската народна република е велика сила и всички се съобразяват с нея, даже започнаха и да се страхуват от мощта й.
            У нас обаче желанието някой да ни казва какво да правим очевидно е по-силно от способността ни да разсъждаваме. Дълги години се „борехме” да се отървем от директивите на КПСС, за да се натресем на директивите на ЕС. И по стара българска традиция, когато оттам кажат да пръднем, нашата администрация направо ни насира.
            Европейците ни казаха да си реформираме съдебната система, правителството на Бойко направо реши да затрие независимостта на съдебната власт, без да подозира, че точно на тази независимост се базира толкова прокламираната на думи демокрация.
            Европейците ни казаха да унищожим болните от шап животни, ние тръгнахме изобщо да изтребваме добитъка.
            Европейците ни казаха да си оправим тоалетните, нашите решиха, че трябва да спрем да ядем, за да не ги пълним.
            Страх ме е, че утре същите тия европейци ще ни накарат групово да се хвърлим в Панчаревското езеро, а нашите управници в добавка ще поискат да си вържем и камъни на краката.
            Целта на политиката за всяка независима държава е да защитава националния си интерес. България в момента или не е независима държава, или не може да излъчи администрация, която да защитава националния ни интерес.
            Ако е вярно второто, то правителството на Борисов незабавно трябва да подаде оставка.
            А ако е вярно първото и България не е независима държава!? То тогава, другари, всеки трябва да преосъзнае собствената си отговорност. И нека в този случай отново дадем  думата на председателя Мао: „Ако трябва да се пърди – пърдете, ако трябва да се насерете – насерете се!”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар