сряда, 15 май 2013 г.

Пешови вълнения





Дядо ми Любо, Бог да го прости, често ми повтаряше: „Ти си толкова мързелив човек, че нищо чудно един ден и комунист да станеш!”. Чак комунист, разбира се, не станах, но толкова си падам по мързеливите работи, че и днес смятам да направя една такава.

На изборите в България нелогичните неща очевидно са повече от логичните. Боко спечели! Тази смразяваща душата на всеки българин, имащ повече от две работещи мозъчни гънки, очевидност за съжаление е факт! Както е и факт, че в уж бунтовна Варна герберите бият категорично, а в крепостта им Стара Загора губят и то не от кого, а от универсалния им сапун Сергей Дмитриевич. В Перник мицифайките печелят с един процент, но дали те печелят или приятелят им Георги Седефчов Първанов – бъдещото или Путин ще покажат. Изобщо картинката е толкова заплетена, че не бих се изненадал и на кабинет с министър-председател Волен Сидеров и министър на външните работи Лютви Местан, което всъщност не изглежда никак лошо. Най-малкото нивото на използвания българския език във Външно ще се повиши много и това го казвам напълно сериозно – филологът Местан има най-правилното българско произношение сред целия политически елит в многострадалната ни родина. Но стига глупави бъртвежи, време е за Мързеливата работа – понеже не ми иде да напиша свестен коментар за несвестните ни избори, реших да изкарам компилация от някои коментари във Фейсбук, писани в последните 5 месеца, белким и аз намеря загубената нишка на собствените си разсъждения. 

20 февруари
От исканията на протестиращите дотук не виждам и едно, което ще вдигне стандарта им на живот. Добре е да си размърдат мозъците, за да не се окаже "напънала се планината, а родила мишка". Исканията им в момента напълно работят за този, когото уж свалиха от власт...

12 май
И все пак ще се опитам да погледна реално. Колкото и парадоксално да звучи - в момента най-лошият сценарий е Станишев да подаде оставка. Защото, само си представете, пада Станишев, идва агент Гоце и ГРОБ плюс комунягите правят коалиция. Заедно имат 180 места в парламента! Три четвърти мнозинство! Спокойно могат да върнат и член 1 в конституцията за ръководната роля на тяхното ОФ! Жална ни майка тогава!

13 май
След 24 години демокрация за първи път в парламента няма нито една демократична партия.

13 май
Не съм с десни убеждения, но винаги ще симпатизирам и подкрепям достойните хора, които вярват в своите си ценности, отстояват личната си позиция и имат идеи, които не са обусловени от нуждите на личната им изгода, а са принципни и последователни. Да, някои от моите възгледи се различават от техните и това е нормално. Винаги ме е плашела думата консенсус - не можем да мислим еднакво, защото Господ ни е създал различни по акъл. Но винаги ще бъде огромна чест за мен да стисна ръката на хора като Радан Кънев и д-р Москов. Жалко е, че те на са в парламента за сметка на една купчина послушковци, които смирено ще вдигат ръчичка по волята на господарите си.

.
11 май
Всичко минава и заминава! Много трудно е във временното да намериш вечното. Цивилизацията, към която принадлежим, в чиито основи стои делото на светите братя Кирил и Методий, е едно от тези неща, които ни свързват с вечността. Заслужава си усилието да запазим и развием тяхното наследство!

14 май
Иван Костов не е ангел, но не и демонът, за който го представят! Може да прозвучи налудничаво, но Костов и Жан Виденов са от малкото политици на прехода, които уважавам. Не за друго - имаха принципи, които отстояваха, своите ги предадоха, а и бяха единствените, които се опитаха да защитят националния ни интерес както пред Москва, така и пред Вашингтон. Разбира се, олигархията, мутрите, престъпниците не им простиха - то и затова сме на това дередже...

14 май, в отговор на Дияна
Виж сега - кой каквото прави в тъмната стаичка си е негова работа и за негова сметка! Тайността и тайнствеността на вота е неприкосновена! А в твоето обкръжение не вярвам да има някой, който да е подкрепил мнозинството, някак си не си те представям в компанията на мутри, чалгаджии, представители на по-мургавата част от българското общество, малоумници, които се продават за 25 кинта, изкарани под строй държавни служители, Боко, Цецо и други милиционери.

13 май, в отговор на Сашо, който май е гласувал за…, е, негова си работа
Абе не е на добре! Много вот се разпиля за нищо! Смятай само - Волен има 7,5 процента, Скат имат 3,6 процента, ВМРО - 2 процента, оня смешник Светльо също 2 процента гепи. Смятай сега и се получават 14,1 процента за една здрава националистическа коалиция. И то само като сбор, а при всички положения и други биха се присъединили и биха могли и до 20 процента да ги докарат. Същото е и при десните - Кунева, Костов, СДС и разни други правят 10 на сто, биха могли и повече. А сега само се замисли колко места в парламента има отбора на ДС - май към 220

10 май
Имаме воля, ама нЕмаме акъл!

13 май
Хайде пък сега - да изгубите надежда! Горе главата - я какъв хубав дъжд вали навън!

Няма коментари:

Публикуване на коментар