неделя, 14 април 2013 г.

Ибрикчийството не вярва в сини идеи

И още веднъж за обективността на спортната журналистика - нула, няма такава. В спортните медии работят абсолютни мишоци, които говорят и пишат само това, което им наредят тия, които им плащат! Това са хора, които не вярват в идеи, а са си най-долни ибрикчии. Честно казано, ако Томислав Русев например е левскар, то аз съм фен на отбора на Долно Нанадолнище! Забележете каква невинна тема за пореден път ми изхвърлят от форума на "Гонг":

Божидар Митрев заслужава много повече

Не искам темата да звучи като провокативна и все пак не можах да се сдържа след днешния (към днешна дата вчерашния) мач на "Левски" и "Локомотив" да не отбележа няколкото великолепни спасявания на Божидар Митрев. Колкото и да се жалват локомотивци от съдията (а за някои от нещата определено имат основания), не могат да не признаят, че ако не бяха 4-5 отлични спасявания на Митрев (особено това след удара на Родригес през второто полувреме при 1-1, което е достойно за вратар от световна класа), отиваха на разгром.
Та мисълта ми е – кариерата на Божката е типичната тъжна история за кариерата на всяко кадърно момче, в която и да е област в България! Очевидно е, че той има страхотни качества за вратар, които се проявиха още от първите му мачове – забележете в ШЛ, където влезе при 0-3 срещу "Вердер" и пази като лъв срещу "Челси", но връзкарчетата му изяждат хляба. Да, Божо има проблеми при центриранията, но такива проблеми имат 99,9 на сто от големите български вратари. Просто такава ни е школата – страхотни вратари в рамката, които правят грешки при центриранията. Специално съм гледал и мачове от 60-те на Жоро Найденов и Симеон Симеонов, на живо съм гледал Джони Велинов и Боби Михайлов – виртуозни майстори в рамката с проблеми при центриранията. Мога да изброя поне още 10 такива случая.
И понеже действително не искам темата да звучи като провокативна просто искам да задам един елементарен въпрос, на който търся елементарен искрен отговор – кой бихте искали да пази на вратата на "Левски" и на националния отбор, ако Николай Михайлов не беше син на еди-кой си? 

Темата е невинна, ама не съвсем, защото не е редно да защитаваш Божката Митрев, който идваше на тренировка на Герена с обикновена раничка и с автобуса, докато други "всенародни любимци" ги караха с мерцедеси.Е как да имаме каквото и да било на световно ниво, след като "журналистите" в БГ, не само "спортните", плътно следват силните на деня, за да не изпуснат лапачката!?

А България ще тръгне напред само ако даде път на тия, които са тръгнали да гонят мечтите си с раничка на раменете, ползвайки услугите на градскиия транспорт. Мамините синчета от мерцедесите ги видяхме какво представляват и какво могат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар