вторник, 29 януари 2013 г.

Референдум



           Управляващите фенове на сините буркани и на Веселин Маринов до такава степен искаха да омаловажат първата проява на пряката демокрация у нас, че чак се престараха. Дори милото Борянче от още по-милата социологическа агенция „Алфа рисърч” така оплете конците, че ни пусна една хептен миличка диаграмка, от която стана видно, че 51 процента от симпатизантите на Демократи за силна България са казали твърдо „Да” на АЕЦ „Белене”. Какво са си помислили теменужките на Иван Костов в този сюблимен момент – не знам, но толкова се притесних, че реших да направя собствен прочит на получените резултати.
            И така! Според мен със „За” са гласували привържениците на ВМРО, Атака и другите националистически формации, шепата поддръжници на Станишев в БСП, 800-те фена на Симеончо, хората, които през зимата се греят на ток, и, разбира се, гражданите с определено мнение, които не се побояха да го изявят чрез вота си.
            „Против” гласуваха, напук на Борянчето и нейната диаграмка, симпатизантите на ДСБ и въобще людете, за които синята идея продължава да бъде нещо свещено, екологичните организации, на които лунните пейзажи категорично не са им присърце, десните хора с нормален бизнес извън сферата на наркотиците, проституцията и другите печеливши в момента сектори на икономиката ни, както, разбира се, и нормални граждани, свикнали сами да правят своя избор, без да се стесняват да използват мозъчните си гънки в това начинание.
            А кои не гласуваха!? Естествено, герберчетата, които без заповед на Вожда не смеят и до тоалетната да идат, привържениците на Гоце в БСП, които никога няма да възприемат проевропейската визия на Станишев и никога няма да простят Лондонската специализация на последния, електоратът на ДПС, на който му е все тая, шайката на Пръмова, циганите и другите роми поради престъпната липса на кюфтета и, разбира се, онова огромно мнозинство поданици, което от 23 години чака отнякъде да се появи новият бай Тошо, който да им каже кога да вечерят, как да се обличат и какво да правят през свободното си време, в случай че няма събрание на кварталната ОФ-организация или вечеринка на Дружеството на въздържателите.
            Равносметката!? Е как да има демокрация в България, след като в най-добрия случай тоталитаристите са поне 2,5 пъти повече от демократите!
            Изводът!? Е как няма при сравнението на два тоталитарни модела онзи на оригиналния бай Тошо да е поне 2,5 пъти по-добър от този на неговата охрана. Не трябва да се забравя, че тогава даваха достатъчно храна и топло през зимата дори и на слона в Зоологическата градина.
            Референдумите!?Швейцарците сухи пасти да ядат и резлива боза да пият! Те никога не са били специалисти в грижата за човека, докато ние винаги знаем даже и името му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар