вторник, 28 април 2015 г.

Системата на „умните” и „красивите”




Системата е канибал, който се храни с хора. Първо изсмуква душите и сърцата им, а после прави каквото си иска с телата им – или ги превръща в послушни роботчета, или простичко ги изхвърля на боклука.
Системата иска да забравиш кой си и откъде идваш. Иска да забравиш родителите си. Иска да забравиш родината си. Иска да забравиш Истината, Любовта и Милосърдието. Иска да предадеш приятелите си. Иска да избягаш от същността си, за да може в опразнената ти от разумно съдържание обособеност да настани себе си и своята порочна посредственост.
Системата няма философия. Тя е първосигнален инстинкт за доминация на откачени нероновци, които поради липсата на други таланти с кръв и сила налагат безпределното си безумие. Подкрепят ги гладни за привилегии комплексари и жадни за хляб и зрелища глупаци.
Всъщност никой не е създал Системата, тя е отражение на човешкото безсилие, което се подиграва на знанието и интелекта, за да угоди на чалгата и примитивния битовизъм.       
Системата това си ти, когато се погледнеш в огледалото и видиш, че вече нямаш свои чувства и мисли. Че дори суетните потребности на биологичната единица в тебе отдавна не ти носят наслада. Че си само едно програмирано елементче от машината на Системата, което желае и действа като самата нея.
Има само една реална алтернатива на Системата и това е Иисус Христос. Но ти винаги си предпочитал Антоанета Цонева…
18 години едни и същи групи за натиск, които по нищо не се отличават от шпиц-командите на Хитлер или комсомолците на чичко Георги Димитров, налагат мирогледа  си в България. Този мироглед, разбира се, не е нещо повече от механично папагалско повтаряне на „идеите” на Системата и стриктно изпълняване на заповедите на виртуалните й господари. Но неистовото подскачане, шумът на вувузелите и различните форми на насилие компенсират липсата на интелектуално съдържание. Резултатът!? Материалният живот на мнозинството българи не се подобри, а духовното опростачване достигна до невиждани по тези земи „висоти”.
Първата жертва на тия юнаци беше неособено умният, но за сметка на това честен и почтен Виденов, а след него на преследване са подложени всички прояви на мъничко трезв разум в родината. Бог прощава, „умните” и „красивите” – не. Целта е ясна – ние, „грозните” и „простите”, да се откажем от последните искрици мъждукащ интелект в главите си и да заприличаме на тях. Да надуем вувузелите, да заподскачаме, да закрещим и да се поклоним на догмите на Системата, която всъщност не понасяме. От умерен и мъдър народ да се превърнем в разпасано стадо идиоти, които да забравят откъде идват и да загубят представа накъде отиват. А после!? После – нищо, след като й позволим да изсмуче душите ни, Системата ще абсорбира и телата ни. Тя е канибал. Яде всичко човешко, за да може да съществува.

Няма коментари:

Публикуване на коментар