понеделник, 22 февруари 2010 г.

Национализация

Когато бастисаш цяла държава и започнеш след това да я градиш наново имаш само един път – национализацията. Това е вълшебната дума. Разбиха България, сега трябва да я градим наново, следователно трябва да национализираме.
Като едно добро начало национализираме всичко що е енергетика и тежка промишленост. Следват телекомуникациите, морския и речния флот, горите, необработваемите земи, международния, градския и междуградския транспорт, училищата, болниците, университетите, търговията със зърнени храни и така докато се стигне до поне 50% държавна собственост.
Частен бизнес? Няма лошо, ако е в интерес на Българската държава. Правиш  фирма, произвеждаш, плащаш добре на работниците, осигуряваш ги, печелиш за България – плащаш половин данък. Това - да, дори ако фирмата е чуждестранна!
Ако  обаче се занимаваш единствено с търговия на вносни стоки, особено хранителни, тогава не само ти ще плащаш двоен данък, но и стоката ти ще се облага двойно, изключения ще се правят само за животоспасяващи лекарства и технологии, които гарантират технологичното развитие на страната ни и не се произвеждат у нас.
            Изобщо в думата национализация няма нищо страшно, стига да се прилага, когато и където трябва. В България национализация е необходима на много места, защото се налага да възстановим цяла една изгубена държава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар